Home   Safety Demo

Safety Demo

1552992_583931625008680_575789883_nOdata cu inceperea fiecarui sezon de zbor, Iacarii Acrobati organizeaza, la Aerodromul Banesti, un eveniment dedicat sigurantei zborului, la care participa atat piloti civili, cat si piloti militari. Antrenamentul este condus de catre cei trei iacari, Dan Stefanescu, Ioan Postolache si Dan Conderman.

Safety Demo inseamna prezentarea in zbor a unor situatii anormale cu care pilotii se pot intalni, precum si demonstrarea modurilor de prevenire, recunoastere si recuperare a avionului din situatii periculoase zborului.

Mai jos, gasiti detalii despre toate cele editiile Safety Demo, precum si despre cea de anul acesta.

 

 

SafetySafetySafetySafety

Data: 30 aprilie – 1 mai 2011

Numar participanti: 6

safety demo 1Iacarii Acrobati organizeaza primul eveniment aviatic dedicat securitatii in zbor, la Aerodromul Banesti Prahova. Pilotii participanti s-au antrenat, alaturi de Dan Conderman, Dan Stefanescu si Ioan Postolache, in a identifica atitudinea in care se afla avionul si a folosi optim performantele aerodinamice pentru recuperari din atitudini anormale ale avionului. S-au exersat vria plata, vrii pozitie si negative, looping-ul, ranversarea, tonoul si rasturnarea.

Data: 29 aprilie – 1 mai 2012

Invitati speciali: Cpt. Cornel Marinescu si Jurgis Kairys

AR_Safety_Demo_2012_v03.4_m_ro

Analiza catastrofelor aeriene din ultimii ani au scos in evidenta faptul ca, desi se zboara în prezent cu aeronave care au la bord echipamente sofisticate ce monitorizeaza sistemele avionului si controloeaza în permanenta comenzile pilotilor pentru a nu zbura in afara anvelopei de zbor, exista situatii in care pilotii trebuie sa fie pregatiti sa recunoasca, sa evite sau sa scoata avionul dintr-o atitudine anormala.

Trebuie subliniat faptul ca notiunea de atitudine anormala a unui avion in zbor apare rapid. Motiv pentru care trebuie sa fim cat mai pregatiti sa luam masuri optime de redresare.

Astfel de cazuri IACARII ACROBATI incearca sa va prezinte cu avioanele lor in cadrul SAFETY DEMO.

Program Safety Demo 2012

Data: 1 – 2 mai 2013

Invitati speciali: Jurgis Kairys, multiplu campion mondial la acrobatie – clasa Unlimited, Luca Bertossio, campion mondial la acrobatie cu planorul – clasa Freestyle si Cpt. Rares Dumitru, Tarom Chief Flight Safety Inspector.

Numar participanti: 10

afis_safety demoIn cele doua zile de zbor, pilotii participanti la eveniment vor invata sa recunoasca si sa depaseasca momentele critice pe care le pot intalni in timpul unui zbor de rutina. Safety Demo consta in zboruri demonstrative si este realizat pentru a dezvolta simturile, a creste increderea, a constientiza si anticipa o situatie anormala, dar si in scopul utilizarii optime a performantelor aerodinamice pentru recuperare rapida la zborul normal.

Instructorii de zbor Ioan Postolache, Dan Stefanescu si Dan Conderman (Iacarii Acrobati) si acrobatul Jurigs Kairys sunt piloti cu o inalta pregatire si o vasta experienta de zbor in competitii si demonstratii aeriene si ii vor instrui pe participantii la Safety Demo atat in zbor, cat si la clasa, in tehnici avansate de pilotaj.

Noutate: introducerea sectiunii de antrenament pentru pilotii planoristi. La Safety Demo 2013, a participat campionul mondial la acrobatie cu planorul – categoria Freestyle, Luca Bertossio, care a facut cateva zboruri de antrenament cu pilotii planoristi romani.

banner_245x245_safetydemo13Data: 1 – 2 mai 2014

Locuri disponibile: 9 (6 la categoria Avansati, 3 la categoria Basic)

Prin organizarea celei de a patra editie a Safety Demo, Iacarii Acrobati isi doresc sa atraga atentia asupra importantei antrenamentului constant in ceea ce priveste securitatea zborului. Pilotii care vor participa la Safety Demo 2014 vor exersa vria plata, vrii negative si pozitive, looping-ul, tonoul, ranversarea si rasturnarea. In acest fel, sansele ca ei sa reactioneze gresit intr-o situatie limita, in timpul zborului, sunt reduse.

Pentru informatii si conditii de participare, contactati office@yak52.ro.